HEGEM VAKFI

12 Aralık 2023

Haber kaynağına gitmek için tıklayınız.

ADEM SOLAK: ŞİDDET KÜLTÜRÜNE SON VERME ZAMANI!

Şiddetle Mücadele Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adem Solak, şiddetin kültür haline gelmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Başkan Solak, artan şiddet türleriyle baş etmenin zorluklarına ve bu sorunun çözümüne yönelik acil önlemlere vurgu yaptı.

Şiddetin her türlüsünün (fiziksel, sözlü, psikolojik, cinsel, ekonomik, sosyal, siyasal) geçmiş dönemlere göre büyük bir artış trendi içinde olduğunu belirten Solak, ülke yöneticilerinin şiddeti anlamayı ve önlemeyi genellikle sonraya bıraktığını ifade etti. Şiddetin mayın tarlasına dönüşmesinin en önemli nedenlerinden birinin, liderlerin bu sorunu erteleyerek kendinden sonraki nesillere bırakma eğilimi olduğunu söyledi.

Başkan Solak, artan şiddet türleriyle yaşamanın zorlukları ve bedellerinin olduğunu dile getirerek, bu durumun yurttaşların güvenliğini tehdit ettiğini, korku ve endişe içinde yaşamanın iş verimini düşürdüğünü ve hayat kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi. Ayrıca, bireyler arasında silahlanma yarışının başladığına dikkat çekti.

Özellikle medyanın, spor müsabakalarındaki şiddeti yoğun bir şekilde tartıştığını ancak bu sorunun sporla sınırlı olmadığını vurgulayan Solak, ülkede her 5 saniyede bir çocuğun en az bir türde şiddetle karşılaştığını, her 5 dakikada bir çocuğun cinsel saldırıya maruz kaldığını belirtti. Başsavcılıklarda şiddet nitelikli açık dosya sayısının 10 milyonun üzerine çıktığını ve şüpheli/fail sayısının 15 milyonu aştığını ifade etti.

Başkan Solak, Şiddetle Mücadele Vakfı'nın üst düzey belgeler gereği birçok kurum ve kuruluşla protokoller imzalayarak çözüm modelleri sunduğunu ancak sahada şiddetin önlenmesiyle ilgili eksiklikler olduğunu belirtti. Devletin resmi belgeleri uyarınca kamu çalışanlarının şiddet önleme sertifika programlarına katılması yönünde yapılan davetlere rağmen başvuru sayısının düşük olduğunu dile getirdi.

Sonuç olarak, Başkan Adem Solak, tüm bakanlıkların ve sorumluların, şiddetle mücadelenin aktif bir parçası olma zamanının geldiğini ve geçtiğini vurgulayarak, şiddetin önlenmesinde kayıtsızlık veya erteleme yapmanın insanlığa ihanet olduğunu belirtti.

Kaynak : https://www.demokratizmirgazetesi.com/

vakifhegem@gmail.com
hegemakademisi@gmail.com

Sunduklarımız

Logo © 2023 Her hakkı saklıdır.