HEGEM VAKFI

Haberler

24 Kasım 2023

HEGEM' den Dev Proje..

HEGEM siddete karsi sivil bir mücadele agi olusturacak..

 

 

Bu devasi projenin ilk ayagi: "81 ile 300 bin sosyal arabulucu, insan haklari danismani, siddetle mücadele formatörü" projesi..

 

Egitim seminer ve sonuçlarinin alinmasi noktasinda on yillik bir zaman dilimine ihtiyaç var. Basariyla tamamlanmasi halinde çok ama çok büyük bir yaraya nester vurulmus olacak. Her gün onlarca insanin öldügü, yüzlercesinin yaralandigi ve binlerce insanin magdur oldugu siddet ve suçlarin önüne geçme noktasinda dev bir adim atiliyor.

Adalet Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Aile ve Çalisma Sosyal Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Saglik Bakanligi  ve Diyanet Isleri Baskanliginin destek verdigi "81 ile 300 bin sosyal arabulucu, insan haklari danismani, siddetle mücadele formatörü" projesi ile ilgili Rize Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi, KTÜ, Atatürk Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Uludag Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Igdir Üniversitesi protokol imzalanarak is-birligi gerçeklestirecek.

 

Siddetle Mücadele Vakfi(HEGEM) nin öncülük yaptigi projeye yabanci ülkelerden bile talep var. Projeyi basta Türki Cumhuriyetleri olmak üzere bazi Avrupa ülkeleri simdiden yakin takibe aldi.

HEGEM kurucusu Adem Solak ve ekibinin kili-kirk yardigi günlerce kafa yordugu siddetle mücadele konusu aslinda bir beka meselesi kadar önemli. Özellikle pandemi süreci ile birlikte toplumun ruh sagligi iyice bozuldu. Siddet olaylarinda korkunç bir artis var. Gelecegi de hesaba katarak bunun önüne geçilmesinin gerekli oldugunu düsünen Adem Solak maske, mesafe, hijyen ve asi Kovid -19 için bir çözümse, bu tür sivil projelerde siddetle mücadele noktasinda ellerindeki en büyük silah oldugunu, insanlari egitmek ve bilgilendirmekten öte çare olmadigini her zaman dile getiriyor.

 

Bu büyük proje, HEGEM Vakfi tarafindan son 5 yilda 532 akademisyen - uzman katilimiyla ülke düzeyinde gerçeklestirilen 32 bilimsel saha çalismasina; daha öncesinde ise yaklasik 13 yillik dönemde yüzlerce bilim insaninin katki verdigi 70’den fazla HEGEM ve diger ilgili kuruluslarin üyeleri tarafindan sunulan arastirmalarin neticesinde hayata geçiriliyor. Ayrica HEGEM  Yayinlari bilinçlendirici ve egitici birçok kitap yayinliyor.

 

BAKANLIK, ÜNIVERSITE VE VAKIF ONAYLI HEGEM AKADEMISI SERTIFIKA PROGRAMLARI

 

1. SOSYAL ARABULUCULUK

2. INSAN HAKLARI DANISMANLIGI

3. SIDDETLE SIVIL MÜCADELE FORMATÖRLÜGÜ

4. AILE DANISMANLIGI

5. SOSYAL BECERILER EGITIMI

6. STRATEJIK DÜSÜNME VE YÖNETIM BECERILERI EGITIMI

7. ANNE BABA EGITIMI

 

HEDEFLENEN TEMEL HIZMET ALANLARI

 

Örgün Egitim Sektörü

Hayat boyu Egitim Sektörü

Saglik Sektörü

Belediye Hizmetleri Sektörü

Kültür ve Turizm Sektörü

Adalet Hizmetleri Sektörü

Güvenlik Hizmetleri Sektörü

Diyanet Hizmetleri Sektörü

Spor Faaliyet ve Hizmet Sektörü

Özel Sektör

Üniversiteler

Aile

Diger Kamusal Alanlar
https://www.kanal45.com/gundem/hegem-den-dev-proje-h37065.html

logo
vakifhegem@gmail.com
hegemakademisi@gmail.com

Sunduklarımız

Logo © 2023 Her hakkı saklıdır.